Wednesday, December 7, 2011

What are words.

Kuna ma eile ei teinud mitte midagi märkimisväärset siis ausaltöeldes ei olnud mõtet sellest ka kirjutada. Olin eile rampväsinud ning jäin umbes kell seitse õhtul magama, mis on minu jaoks väga veider.
Eile oli mul ka norra keeles heldagspröve, ehk siis terve päeva pikkune töö, mida mina kaasa ei teinud. Esimese tunni istusin nendega koos ning tegin omaenda norra keele asju, teisel tunnil käisin inglise keeles ning tegin seal asju, ning pärast naersime klassivennaga internetinalju ning siis läksin jälle oma klassi juurde, et veidi norra kohta lugeda. Koju jõudsin vara ja ausaltöeldes ei teagi, miks ma nii väsinud olin. Sain vähemalt hea, pea 12h une!
Täna aga...
Ärkasin hommikul ning õues sadas laia lund. Jah, ma olin nii õnnelik! Kahjuks kestis see vaid paar sekundit enne kui avastasin, et see oli puhas lörts mis taevast alla tuli. Ei olnud ma enam nii õnnelik midagi- kellele see lörts ikka meeldib.
Kuna läksin bussiga kooli, siis 1. buss millega läksin oli õigeaegne ja ma ei vettinud läbi lörtsi käes seistes, 2. bussi pidin aga pea 10 min ootama, niiet pärast olid mu juuksed korralikult märjad (kuna pidin bussile peaaegu jooksma siis unustasin mütsi koju)
Esimene tund oli kehaline, kus me tegime midagi aeroobika taolist.
Ja kui ma pärast kehalist jälle kooli poole jalutasin sain lõpuks aru, miks telekast tuleb see Blåfjell (sinimägi) ja mis sinisest ilmast nad räägivad. Norras on ju ilm täiesti sinine!!! (siin mitte nii väga, põhjas pidi veel sinisem olema!!) Lähed välja ja lumi ei ole mitte valge vaid sinine, kõik on sinine! See on niiiii kohutavalt ilus, et ma pean sellest pilti tegema aga mul ei ole õrna aimugi, kas ma sellega hakkama saan! Aga ma luban, et proovin (ei tea, kas sel nädalavahetusel saan, sest ma lähen ju Trondheimi). Aga see on lihtsalt vapustav, kui tõeliselt sinine siin kõik on!
Siis oli meil sotsioloogia, kus meid oli umbestäpselt 7 (enamikul need terve päeva või poole päeva tööd!) ning me siis ei teinud mitte midagi. Kõik pidid õpetajaga eraldi rääkima, sest õpetaja jagas hindeid välja (ma rääkisin ka eraldi, aga hinnet ei saanud- wiii). Siis oli inglise keel, kus tegime täpselt samu asju mis eile (ehk kodutööd homseks), mis mul oli juba tehtud, aga tegin paremaks ja vaatasin lihtsalt üle.
Sain teada, et õpetaja järgmises töös vaatab mul väga täpselt, kuidas ma oma paragrahve jaotan, sest nad siin tahavad, et jätaks terve tühja rea, millega ma pole kohe üldse harjunud! Aga tuleb ära harjuda...
Pärast inglise keelt sõime lõunat ja rääkisime niisama. Norra keeles. Väga veider. Nali on see, et ma saan hakkama, aga veider on see, et kõige ütlemiseks läheb poole rohkem aega ja ma pean nii pingsalt mõtlema!
Siis oli meil matemaatika, kus sain teada, et meie terve päeva töö on hoopis esmaspäeval, mitte reedel. Alguses olin õnnelik, et jehuu ma saan ju terve nädalavahetuse korrata, aga siis tuli meelde, et ma lähen ju teiste YFUkatega Trondheimi jõule tähistama. No tule taevas appi! Nii palju siis minu kordamisest. Noh keda huvitab, nagunii hindeid ei saa. Samas tahaks nagu hästi teha! Aga õnneks ei ole seal eriti midagi rasket, kui välja arvata see, et me peame mingeid graafikuid joonestama, mis mulle ilmselgelt ei meeldi.
Viimane tund oli ühiskonnageograafia kus meil õpetajat ei olnud, niiet pidime lihtsalt mingitele küsimustele vastama ja siis need õpetajale saatma. No ma tegin ära, ise olin ka uhke. Peaaegu kõigile küsimustele vastasin mingi 1-2 lausega, sest ma reaalselt lihtsalt ei osanud. Lugesin küll seda peatükki, ja ma isegi teadsin, kus kohas need vastused on aga... no... metsa, ma ei saanud aru. Elame üle.
Tulin koju, tsillisin ja jõin teed. Lugesin raamatut. Sõime õhtust, pärast õhtusööki jõin veel teed ning mängisime emaga Backgammon'i, mida ma enne ei osanud aga nüüd oskan. Veits targana tunnen end!!
Kohe lähen BBT'd vaatama (kes teab see teab) ning siis... loen? Vaatab.
Homme on tore päev koolis- hea lühike.
Olge tublid,

Eesti küpsised on üle kõige!

-kista.

No comments: