Tuesday, January 17, 2012

Poolepeal

Umbes täna või kusil siinkandis (+- üks päev) on mu vahetusaasta siis päris poole peal. Päris.. poole peal. Pool on  läbi pool on ees. See tunne on super, ausalt! Olen veidi kurb ja samas väga õnnelik. Veider.
Igatahes täna hommikul ärkasin enam-vähem normaalsel ajal ja sain kõik oma toimetused tehtud. Ema viis mu kesklinna ja sealt siis jalutasin kooli. Issssver kui libe oli! Reaalselt, ühele tänavale oldi ilmselgelt unustatud panna kive, niiet see oli kõige hullem. Lihtsalt täiesti jää, nagu klaas. Kuigagi suutsin siiski end kooli libistada. Kukkumata.
Esimene tund oli matemaatika, kus õppisime viimase uue osa enne järgmisel nädalal aset leidvat tööd. Ehk siis, teisipäeval on matemaatikas töö. Ma lähen kolmapäeval minema. Ehk kõik need kolm päeva kui mina ära olen teised õpivad uusi osi. Oh well. Vähemalt möödus matemaatika tund pigem kiirelt.
Teine tund oli inglise keel, kus õppisime ametlikku ja mitteametlikku kirjutamisviisi, ja kus ja kuidas neid kasutada. Päris igav osa, ma olen seda nii palju juba õppinud et enam ei jaksa. Samas, kuna eesti koolides õpetatakse vaid Briti inglise keelt (mille üle on mul vaid hea meel) siis siin on kõik inglise keeled segamini. Austraalia, Ameerika, Kanada. midaiganes, kõik üks ja sama inglise keel, mis tähendab seda, et päris palju lahkarvamusi on vahel. Aga kõik on korras, inglise keel on siiski supertund, saab rahulikult asja võtta.
Pärast inglise keelt oli meil sotsioloogia, kus rääkisime sellistest asjadest nagu häkkimine (eelkõige FBsse, twitterisse, Google'i kontosse) ja siis tulid huvitavad ideed kõigil, kuidas teisi "facerape"'ida (kui te ei tea mis on facerape peaksite te olema õnnelikud, ausalt). Sotsioloogia möödus kiirelt ja valutult.
Siis istusime ja sõime lõunat, nagu alati. Iga päev pärast kolmandat tundi. Pool tundi ja viis minutit.
Neljas tund oli prantsuse keel, kus meil oli jälle asendusõpetaja. Täna aga lugesime esimesest maailmasõjast ja siis tõlkisime seda teksti. Päris naljakas oli. Korralik tühja panemine käis ikka pool tundi.
Viimaseks tunniks oli ajalugu, kus mina norra keelt õppisin. Enne ajalugu oli meil aga vestlusring SOPAst (Stop Online Piracy Act) ja ma olin päris üllatunud, kui mu üks klassivend lampi sisse sadas ja oma ameerika inglise keelega seletama hakkas, et ameerika on ikka väga mööda kukkunud, sellepärast ta seal olla ei tahtnudki. Teda on alati naljakas kuulata inglise keelt rääkimas, lihtsalt selle pärast, et ta laseb oma ameerika inglise keelt ja ei kõla absoluutselt norrakate moodi. Veider ja naljakas.
Ajaloos midagi huvitavat ei juhtunud. Lugesin oma norra keele raamatut ja olin nii õnnelik, et sain aru mis teema oli.
Samas homme tuleb valdavalt igav päev, sest kõik mu lemmiksaidid (millega ma koolis igavust peletan) protestivad SOPA ja PIPA vastu, niiiet ma ei saa kuidagi igavust koolis peletada homme.
Aga Laugrenil on sünnipäev. Veider.
Igatahes pärast tundi jalutasin meie šopingukeskusesse. Nii naljakas oli, sest terve linn oli suur liuväli. Õnneks enamikes kohtades olid kivid peal, niiet ma sain kõndida oma ägedate tennistega. Elu ilus.
Aga läksin siis jalanõusid šoppama. Läbisin kolm poodi ja enam-vähem teadsin, milliseid jalanõusid pean ostma, aga siiski läks õigete valimisega küllaltki aega. Kas olid nad ebamugavad, eriti lollist materjalist või liiga libedad. Lõpuks leidsin õiged
Sellised jalanõud ma siis omale ostsin:


Eksole ilusad. Jah ma tean et on!
Samas ma ei saa aru, mis norrakatel viga on. Miks nad ei tee ilusaid jalanõusid? Täiega vähe on reaalselt jalanõusid, mida ma tahaksin osta ja kanda. Liiga vähe. Mõned siiski on.
Siis tulin bussiga koju. Kodus sõime emmaga õhtusööki ja ta tegi mulle kaarditrikke. Mis siis, et need ei olnud õiged trikid, sest ma ju üldse ei saanud aru, kui ta vaatas mis kaardi ma pakki tagasi panin. Ikkagi oli naljakas. Emma on nii armas.
Siis kirjutasin inglise keele kodutööd veidi, ja siis läksin suurde tuppa, et raamatut lugeda. Juba enne olin mõelnud, et misasja mu vanemad teevad. Naeravad ja kiljuvad ja röögivad, et "ma võitsin, HAHAHA". Nad siis istusid söögilaua taga ja mängisid Angry Birds'i. Oh juudas. Naersin omaette ja istusin, et raamatut lugeda.
Emma vahepeal tegi mu vastu veesõda veidi, ja et andeks paluda tõi mulle jäätise. Nii armas temast.
Siis rääkisin korraks oma eesti vanematega Skypes Nüüd lähen pesema ja siis vaatan mõnd seriaali. Ei jõua neljapäeva ära oodata- uus Big Bang Theory osa!!
Senikauaks,
Olge tublid.
Minul on homme esimene tund vaba, ehk siis ma saan magada ja elu on ilus. Tehke järele!!

-kista.

No comments: