Tuesday, January 10, 2012

5 kuud

Täpselt täna, viis kuud tagasi, astusin esimest korda Norra pinnale. Mul on veider mõelda, et juba viis kuud on möödas. Pool on möödas. Liiga kiiresti. LIIGA KIIRESTI! Aega peatada ei saa, niiet ma lihtsalt üritan võtta kõike mis saan. Kas õnnestub?
Ma olen selle viimase viie kuuga nii palju õppinud ja teinud. Mis mind kõige rohkem hirmutab on see, et kuna see eesolev kevad on mul suhteliselt korralikult juba täis planeeritud siis arvatavasti möödub see veel poole kiiremini kui need viis kuud, mis juba möödas on.
Praegusel hetkel ei kujuta end ette seismas Avinurme punase telliskivi maja trepil. Kindlasti ei ole veel aeg koju minna ja seda on ainult hea teada.
So Norway- bring it on!
Hommikul äratas Emma mind üles, mis oli temast väga armas. Ta ütles, et tal oli igav. Nimelt ema ei olnnud kodus ja isa oli just koeraga jalutama läinud. Kell oli seitse.
Kooli jõudsin normaalsel ajal- kaheksaks. Istusin ja ootasin kuni matemaatikaõpetaja tuli ja klassiukse lahti tegi. Siis läksin klassi. Matemaatikas ei teinud midagi eriti tarka. Istusime ja tegime ülesandeid, millest ma ikka ja jälle aru sain, õnneks. Kuigi nad on veis veidrad ja paari kohta pean veel rohkem uurima, aga muidu ei ole väga midagi rasket.
Siis pidi meil olema kaks tundi sotsioloogiat, aga kuna õpetaja laps oli haige siis teda koolis ei olnud. Selle asemel pidime vastama 9le küsimusele ning need teise tunni lõpuks õpetajale saatma meie "E-kooli". Tegi nad siis ära. Viimast vaid ei osanud. Teemaks oli massimeedia ja kommunikatsioon, väga lahe teema ju! Ilmselgelt mulle meeldis, aga viimasele küsimusele ikka ei osanud (norra keeles) vastata. Inglise keeles kirjutasin sinna midagi siiski kokku.
Pärast kahte olematut sotsioloogiat oli lõunasöögipaus, mille ajal läksin siis Louisaga rääkima. Mäletate, ta on see teine vahetusõpilane, kes on ka YFUga. Kuna tal oli peres väga palju ja suured probleemid siis ta pidi pere vahetama, aga talle ei leitud Steinkjerisse pere, niiet ta oleks pidanudkolima. Nagu ta ise juba enne ütles, siis ta läheks enne Saksamaale tagasi kui üldse Steinkjerist ära koliks ja uude kooli läheks. Niiet nädalavahetusel oli ta siis vastu võtnud otsuse oma vahetusaasta lõpetada. Mul oli veidi kurb kuulda, olime siis kaks YFUkat siin linnas ja koolis ja alguses isegi samas klassis. Niiet mul on ikka veidi kahju, et ta ära läheb. Kellega ma nüüd Trondheimi YFU kokkutulekutele sõidan? Igatahes rääkisin siis tema ja meie tugiisikuga, kes on väga äge!
Siis läksin ja otsisin Bodili üles, sest meil pidi olema prantsuse keel, mis ka ära jäi, sest meil on prantsuse keeles sama õpetaja kui sotsioloogias. Niiet istusime ja kuulasime (halba) muusikat. Bodil ja Othelie leidsid omale mingi uue bändi, mida haigelt fännata. Ma olen õnnelik, et see ei ole enam Justin Bieber, mida nad nii hullult fännavad, aga ausaltöeldes see terve bänd on täis kutte, kes näevad välja kui 16-aastased (peaksid olema 20), teevad üsnagi halbu covereid headest lugudest ja näevad kõik välja kui väiksed Justin Bieberid. (One Direction on see bänd, allapoole lisasin ühe eriti veidra ja mõttetu loo ka teile)
Viimane tund oli norra keel, kus terve klassiga läksime mingi taanikeelset raamatut laenutama. Näidend. Siis istusime "raamaturingis" ja lugesime. Korralikult sai ikka naerda kui norrakad taani keelt hakkavad lugema. Lõpuks kõik eirasid, et see taani keeles oli ja panid rahulikku  norra keelt. VÄGA NALJAKAS!
Siis jalutasin kesklinna ja tulin bussiga koju.
Kodus aitasin süüa teha ja rääkisin vanematele ka, et Louisa koju läheb. Neil oli ka veidi kurb kuulda.
Igatahes mingiaeg sõime siis õhtusööki. Enne seda jõudsin veel vaadata eile vaatamata jäänud sarja "Sool ja Pipar" ehk see on kahest karupojast- üks on pruun ja teine valge. albiinokaru vist, sest ta ei ole kindlasti kohe jääkaru eksole.
Sõime õhtust- ma sõin koduburksi teised kala. Pärast õhtusööki istusime ja rääkisime ning siis käisin pesemas, ajasin arvutis kooliasju ja muid asju ning lõpuks lakkisin küüned üle
Nüüd on aeg magama minna. Eile magasin küll 12h aga täna ikka veel selline väsimus, Olen suht kindel et see tuleb sellest, et ma lõpuks olen hakanud koolis mõikama ja asju kaasa tegema, ehk siis kõik on jälle veidi raskemaks läinud. Nagu käiks jälle koolis :D haha

Siin on siis see bänd One Direction ja nende lugu Na Na Na (ausaltöeldes üks halvimatest uue popi lugudest, mida ma hiljuti kuulnud olen. Mis selle laulu  mõte on???)


One Direction- Na Na Na
Olge tublid ja kuulake ikka head muusikat (homme panen teile midagi nauditavat, luban)

-kista.

No comments: