Monday, May 14, 2012

nädalavahetus..

kõigepealt vabandan, et alles esmaspäeval kirjutan aga küllap olete juba harjunud, et ma enam igapäevaselt korralikult kirjutada ei jõua. viimaste kuude asi ma julgen öelda- kõike on nii palju ja nii kiirelt vaja teha ja isegi kui ma midagi erilist ei tee siis ikka midagi erilisemat kui lithsalt arvuti taga passimine.
Nädalavahetus oli mul aga väga tore ja möödus liiga kiirelt.

Reede,

Esimesed kolm tundi olid mul siis kolme tunni töö (ehk poole päva töö) ühiskonnageograafias. Jah, see möödus väga hästi kui teada tahate. Või tähendab väga töökalt. Suutsin kokku kirjutada 500 sõna norra keeles. Kui paljud suudavad 500 sõnagi eeesti keeles järjest kokku kirjutada? Jah, ise olen enda üle väga uhke- 500 sõna on ikka piisavalt palju. Loodan, et kirjutasin ikka teemasse ka, siis oleks kohe eriti hea tunne. hehe.
Pärast ühiskonnageograafia tööd võtsin oma kapist Ingridi korteri võtme, mille ta sinna oli pannud ja läksin Ingridi juurde. Seal vaatasin suht kolm tundi FRIENDSi, sõin oma lõunat ja kui Ingrid koju tuli siis olin magama jäänud. Nii tore oli.
Siis otsustasime Ingridiga poes käia, et midagi õhtusöögiks ka osta. Jalutasime siis Bunnprisi, mis on vaig 300m kaugusel nii koolist kui Ingridi juurest ja hakkasime süüa ostma. Meie valikust käisid läbi nii pitsa kui pasta ja lasanje ja hamburgerid, aga väga midagi siiski ei tahtnud. Millegi jaoks isu ei olnud lihtsalt korralikult. Lõpuks ostsime naanisaia (ausalt ei tea kas ta on naanisai eesti keeeles, aga midagi taolist vist ikka onka?) ja sõime siis seda. Mõlemad saime kolm, sest pakis oli kuus ja siis oligi ilusõhtusöök meil, samal ajal kui vaatasime filmi "the Switch". Ja siis oli kell äkki pool kuus, kui film oli läbi. Vera ja Bodil olidöelnud, et tulevad umbes kuue ajal või veidi pärast seda, niiet mina ja Ingrid otsustasime siis koristamise asemel hoopis valetamist mängida. Norra valetamist. Eesti omale sarnane aga siiski teistmoodi.
Kui Vera ja Bodil tulid viskasid nad vaid filmid ja kotid Ingridi juurde ja läksid poodi juua ja dippi ostma, sest mina ja Othelie ostsime krõpsu ja Ingridil oli korter, hehe.
Kui nad tagasi tulid olime meie juba veidi korterit filmiõhtule paremaks sättinud- ehk viskasime suure madratsi teleka ja diivani vahele, et kõigil oleks koht kus istuda. Väga tore oli!
Mingiaeg tuli Othelie. Ta oli oma telefoni kätte saanud sel päeval. Alguses pidi ta oma vana iPhone'i tagasi saama, mis kunagi pärst maskeraadipidu tal metsas omadega oli, aga kuna see tõesti väga metsas oli siis sai ta uue telefoni. ILmselgelt iPhone, mida siis veel. ja 4s. Selle avastamise peale läks ka pool tundi, lõpuks mängisin mina selle peal snake'i ja siis valisime filmi.
Esimeseks filmiks oli Sweeney Todd ja teiseks Women. Sweeney Todd on ju ilmselgelt lihtsalt vapustavalt lahe ja hea film. ja Women oli ka päris hea. Sai naerda ikka korralikult.
Ja siis läksid Vera ja Bodil koju. Mina valmistusin ka minekuks kui Ingrid ütles, et ma võin ju ööseks ka jääda. Mõtlesin ise ka, et päeval on kindlasti parem jalutada koju kui öösel, niiet saatsin emale sõnumi et jään Ingridi juurde. Olin neid hoiatanud, et võibolla jään sinna.
Rääkisime veel kuni kella kolmeni öösel, kui Othelie otsustas siis koju minna.
Magama läksime poole nelja ajal. Oli vaja veel maailmaasju arutada ja filosofeerida.

Laupäev, 

Hommikul ärkasin kõigepealt kell pool kaheksa, sest Ingrid helistas Verale ja rääkis oma superplaanist. KELL OLI POOL KAHEKSA LAUPÄEVA HOMMIKUL! Ma ka ei tea, miks ta nii vara otsustas helistada, ise ta aga pärast ütles et ta kartis, et muidu läheb plaan meelest ära. Naljakad inimesed need norrakad.
Siis aga lõpuks ärkasime kell kümme. Ingrid oleks pidanud tegelikult õppima, aga ta ütles, et ta veel ei viitsi ja et me võiks "Water for Elephants"'i koos vaadata. Okei. Kaks tundi jälle head filmi. Tore.
Ja siis oli mul lõpuks aeg koju hakata minema. Viskasin oma asjad siis kotti ja alustasin teekonda. (kirjutan, nagu oleks matkale läinud). Tunnike läks, nagu ikka linnast minu juurde. Ilus ilm oli. Kui koju jõudsin siis ema küsis, et kas rahe sadas ka mulle peale, aga ma ütlesin et mina jalutasin küll vaid päiksepaistes. Naljakas. Vahepeal oli rahet ja vihma sadanud, aga mitte minu kohal. Küll on tore!
Kodus käisin kiirelt pesemas ja siis oli ju vaja Emma diskopeoks asjad korda seada. Ehk siis minu ülesandeks oli ju muusika. Viskasin mingi playlisti arvutis kokku ja läksin siis alla "diskotuppa" vaatama, kuidas läpakat kõlaritega ühendada saan. Sain hakkama.
Kell neli algas siis diskopidu. Ehk siis reaalselt tulid kohale vaid 3 külalist (algselt plaanitud 12 asemel, teistel ilmselgelt polnud aega) niiet meil oli külas neli tüdrukut kes jooksid mööda maja ja kiljusid. Lapsepõlv.
Nad mängisid veel mingit mängu, et see kus mina istusin oli linn, sest seal oli disko ja laud (kus peal oli igast kommi ja snäkki) oli pood. Ja nii nad siis mängisid. mina sain rahulikult istuda ja raamatut lugeda.
Mingiaeg sõid nemad pitsat. Ja siis äkki sai diskopidu läbi ja kõik olid läinud.
Ja siis sõime meie p itsat. Niiiiii hea pitsa oli lithsalt! Ma ei tea mida Mona teistmoodi tegi, aga lihtsalt nii hästi maitses äkitselt!!
Õhtul vaatasime veel perega koos telekat ja rääkisin vist korraks oma õega Skypes juttu.
Viimasel ajal räägin üldse palju Skypes kõigiga juttu kuidagi. Juba sellline tunne, et olengi Eestis tagasi noh. Väga naljakas.
Lõpuks läksime kõik vara magama, sest selline uni oli lithsalt peal.

Pühapäev,

Ütleks, et magasin poole lõunani aga magasin ju üle selle. Ärkasin lõpuks kell 1 ja leidsin eest tühja maja- kõik olid ära läinud. Ema ja isa olid linnas (tulid 15 minutit peale minu ärkamist) ja Emma oli sõbranna juures. Ma siis tegin omale süüa, lugesin ja vaatasin veidi telekat. Kuna mu pea lihtsalt kohutavalt valutas siis midagi väga tarka teha ei saanud. Istusin ja uurisin niisama maailma elu-olu. Lugesin veel raamatut. Ja vaatasin telekat.
Mingiaeg sõime õhtust. Gunnaril ka pea valutas- niiet ma ei olnud ainuke. Kui tore.
Õhtupoole lugesin veel raamatut ja eksisin oma vanematega Skypesse ära.
Ja päris õhtul vaatasime perega Mrs. Marple'it ja naersime seda.

Midagi väga erilist pühapäeval ei toimunud. Siiski- nädalavahetuse viimane päev ja olulisem oli vara magama saada et end välja puhata korralikult. Kui ma lõpuks magama sain ei olnud ma üleval olnud 12 tundigi. ehhee.. vahetusõpilase naljad ilmseglelt.

Tänasest kirjutan ka kohe-kohe.
Olge tublid ja nautige päikest,

-kista.

No comments: