Friday, May 18, 2012

Erika sünnipäev

Loodan et kõik ikka mäletate, et Erika on minu suurem õde siin Norras. Ja just tema sünnipäeva tähistasime siis täna- reedel. Väga tore päev on olnud, kuid kahjuks mitte nii tore kui eilne, aga samas kena järg 17. maile!
Kõigepealt äratas Emma ming hommikul ja üritas siis eriti suure helitugevusega filmi hakata minu toas vaatama. Tegin talle selgeks, et kui ta filmi tahab vaadata peab ta küll suurde tuppa minema sest kell oli alles pool kaheksa ja mul ei olnud mingit tahtmist veel ärgata.
Ja nii läks ta siis suurde tuppa ja mina magasin veerand üheteistkümneni, mis oli veidi liiga hilja, kuna pidin enne 11st hommikul käima koolis ja oma tekstid tooma ära, sest esmaspäeval on ju norra keele eksam!
Käisin kiirelt pesemas, tõmbasin riided selga ja istusime emaga autosse, et linna sõita. Kõigepealt jooksin siis koolist läbi ja sain oma tekstid kätte- elu jälle ilus!
Ja siis tegime 15min toidushopingu, sest Erika tuli oma emaga kella veeran 1 ajal meile, et brunchi süüa (pikem lõunasöök umbes). Nii valmistasime siis lõunasöögiks asju ette ja katsime laua. Kõik oli lihtsalt super.
Erika tuli ise veidi varem kui ta ema oma mehega, aga lõpuks olid nad kõik siin ja istusime maha. Enne jõime veel alkoholivaba šampust ja laulsime Erikale sünnipäevalaulu.
Lõunasöögilauataga istusime umbes kaks tundi, aga väga tore oli. Naersime ja rääkisime ja sõime ja olime niisama lahedad. Siis aga eraldasin end norra keelt õppima, mis oli piinarikas. Veidi. Lihtsalt kõik tekstid ei ole bokmaalis, ehk selles kirjakeeles mida mina oskan lugeda, vaid osad on nynorskis ja üks luuletus on üldse vanas norra keeles, ehk põhimõtteliselt taani keeles eksole. Juuuuuudas küll. Aga sain ikka piisavalt tekste loetud ja ei olnud midagi hullu.
Mingiaeg käisime ema ja isaga veel linnas, ehk siis panin oma 10kg paki Eestimaa poole teele. Loodan, et see jõuab kohale ilusti ja kõik on korras. Tegelikult kaalus ta 10,02 kilo ja täpselt 10 oli lubatud, niiet ma olen väga uhke enda üle, et nii täpselt suutsin mahutada asju sisse!
Muidugi oli ta nii täis topitud ja punnis, et pidin ta teipidega ilusti kõvasti kinni teipima, enne kui julgesin ta sealt luugist sisse lükata ja teele lasta!
Kui koju tulime istusime ja rääkisime veel niisama ja lugesin veel oma norra keelt ja rääkisin Jüriga ka Skypes. (Jüri on Taanis vahetusõpilane praegu). Nii igatsen teda. Aga YESil näeme ja YES on ju juba kohevarsti!!!
Siis aitasin emal veidi õhtusööki teha, aga vanaisa oli juba nagunii abis niiet ma sain vaid laua katta. Ning siis sõime juba õhtust!
Õhtusöögiks oli pitsa, nagu reede õhtuti ikka. Väga hea pitsa oli!
Pärast õhtusööki aitasin laua koristada ja alustasin siis oma raamatu lugemisega ja töötasin veidi veel oma norra keelega.

Hetkel ei ole kell veel nii palju, et kohe magama tikuks aga eks varsti küll jah. Ei ole vaja väga kaua üleval olla. Tahaks end esmaspäevaks ilusti välja puhata ja nädalavahetusel pean nagunii selle norra keelega korralikult tööd tegema. Peale selle on meil plaanis veel pühapäeva õhtul kinno ka minna! Mis on omakorda väga lahe!

Aga olge tublid ja nautige ilma,

-kista.

No comments: