Tuesday, October 25, 2011

43 nädal on alanud

Vabandan, et eile teieni ei jõudnud, aga ma olin lihtsalt väga väga väsinud ja ausaltöeldes ka Skypega hõivatud. Aga mis siis juhtus?
Esmaspäev (24.10.11)
Veits feil päev oli, ebaõnnestusin nii mõneski asjas. Esiteks pidime ringiga kooli sõitma, sest Gunnar unustas ära, et ma ka autos olen. Ma ei pannud üldse tähele, kuhu me sõidame sest ma reaalselt olin nii väsinud, et ei jaksanud mõelda.
Esimene tund oli inglise keel, kus me midagi väga tarka ega rasket ei teinud, küll aga järgmises tunnis- sotsioloogias. Ehk siis vastasime mingitele küsimustele ja värkidele. See jäi kodus lõpetada. Norra keele tunnis lugesin raamatut. Teemaks olid muinasjutud ja terve jutt oli niiii kiires norra keeles, et ma lihtsalt ei suutnud aru saada (ma esimesed 2 minutit üritasin, aga siis andsin alla). Siis oli lõunapaus, mille ajal Ingridi ja Otheliega poes käisime. Mina käisin lihtsalt kaasas. Miks me sinna pidime minema oli seepärast, et kuna Ingrid elab üksi ei eksisteerinud tal pühapäeval enam kodus süüa, ning tal oli vaja midagi oma võileiva peale panna. Ja Othelie pidi lihtsalt sõõrikuid ostma- 3 sõõrikut 15NOKi eesti! (muidu üks sõõrik on 9NOK). Oh well..
Siis läksime kooli tagasi ning meil algas prantsuse keel. Meil oli töö. Või tegelikult midagi kirjandi taolist umbes. Anti teema (Lootus) ning me pidime kirjutama nii palju kui jõuame. No ma siis hullult ähkisin ja puhkisin ja sain nii umbestäpselt 100 sõna kokku. Ise olin niii õnnelik ja nii uhke enda üle. Mida ma siis tegin? Panin wordi rahulikult kinni ja hakkasin õpetajale tööd saatma. Otsisin siis terve arvuti läbi (tühi nagu ta on, see kooli oma ma mõtlen) ja FEIL.. unustasin salvestada. Üritasin veel seda läbi wordi tagasi saada aga ma ei saanud ausaltöeldes mitte midagi norra keelest aru ning sinna ta siis jäi. Päris halb tuju oli pärast.. eelkõige olin enda peale vihane muidugi.
Matemaatikas ei teinud midagi väga tarka- tšillisime geogebras. Viimane tund pidi olema ühiskonnageograafia aga see jäi ära, sest õpetaja oli ikka veel Saksamaal. Selle asemel rääkisin Paulaga Skypes ning tegin talle läbi Skype koolimajatuuri. Tore! Kõik vaatasid mind veidralt, kui ma koolis ringi kõndisin ja eesti keeles rääkisin. Oh well..
Tulin siis koju, enne käisin raamatukogust läbi, et laenutatud asjad tagasi viia ning siis tulin koju, kus olin veel korra skypes, koristasin oma tuba (või viisin lihtsalt mustad asjad alla jaaniiiedasi) ning ei teinud mitte midagi väga tarka. Lauraga rääkisin ka skypes. Ta küpsetas bollesid. Tahaks ka bollesid. Ainult vaja poodi minna ja osta..
Igatahes pärast seda õppisin veel norra keelt, tegin ka oma sotsioloogia kodutöö ära ning magama läksin kell 10. Veits vara? Mitte minu jaoks!

Teisipäev (25.10.11)
Kool algas matemaatikaga.. Ohh jesss.. Tsillisime jälle geogebras ja mitte midagi väga tarka ei teinud. Tund isegi möödus väga kiirelt. Siis oli meil inglise keel, kus tegime paaristööd ning hiljem kirjutasime lihtsalt personaalset päevikut.. jah. Teemaks oli "minu tulevik". Midagi väga rasket ei olnud. 10 sõna veel ja oleksin 600 sõna täis saanud. Siiski jäi 590 juurde. Sobib.
Siis oli meil sotsioloogia, kus jaotati meid gruppidesse ning siis pidime hakkama üles kirjutama, milline meie saar välja näeks (ühiskonnakorraldus, kool jnejnejne). Kuna ma väga aktiivselt kaasa rääkida ei saanud siis minu ülesandeks oli saar paberile kanda. Joonistasin siis mäed ja metsa (kuuskede ja kaskedega) ja siis mu grupist üks kutt ütles et "kuule, seal peab rand ka olema, siin on öeldud". Ja siis mul oli nagu "But I just drew Christmas Trees here!!" Midagi väga hullu ei juhtunud, keegi ei pahanda. Aga väga tore oli. Kena saar on meil.
Siis oli lõuna, mille veetsime klassiruumis istudes- nagu norrakad ikka. Ühesõnaga mu klassiõed ei viitsi väga Oregosse sööma minna, sest seal on liiga palju rahvast (ja ka lärmi). Siis oli meil prantsuse keel, kus rääkisime Pariisi-reisist, mis arvatvasti tuleb Märtsis. Ja siis õpetaja ütles, et meil tuleb vanemate koosolek, niiet ma saadan oma vanemad siis sinna ka. Seal arvatavasti räägitakse maksumusest ja.. no ma ei tea. Kõigest.
Siis oli meil ajalugu ja ajaloo test, mida mina kirjutama ei pidanud (lugesin küsimusi. Test ise oli 5 lk pikk ja iga küsimusele pidi vastama u. 150-200 sõnaga. Niiet 5 lk täis teksti. Aga küsimused olid viikingitest põhiliselt, ja mul polnud pooltest õrna aimugi, mis asjad need on) aga selle asemel pidin kirjutama jutu endast. Norra keeles loomulikult. Arvasin, et saan mingi 50 sõna (Tere, olen krista tulen eestist mul on peres vend ja õde) aga siis äkki avastasin, et sain hoopis 250 sõna ja olin nii uhke enda üle. Nii äge. Mis siis, et ma vaid endast ja oma perekonnast, hobidest ja lemmiksöögist kirjutasin, ikka oli hea tunne, et ma nii palju suutsin kirjutada (kuigi arvatavasti on see enamasti vale, sest grammatikat ma küll nüüd väga ei oska eksole. lauseehitus on nagu dark magic) ja sain rahus koju tulla.
Kõndisin siis bussipeatusesse kesklinna ning tulin bussiga koju. Väga tore :)
Kodus õppisin veel norra keelt, vaatasin inetut bettyt (vaid pool osa, igav oli. Nii nähtud) ning siis hakkasin seda siia kirjutama.
Kohe saame õhtusööki ning siis kavatsen veel veidi norra keelt õppida, raamatut lugeda ning ka täna jälle vara magama minna. Homme on esimene tund kehaline, mida ma väga just ei oota, aga vähemalt on need nüüd sees!

Aga ootan väga oma pakki eestist, mille hetkeasukoht on teadmata. See on eestist välja saadetud, aga ma ei kujuta ette, kus maailmaavarustes see on. Loodan, et see jõuab peatselt siia norra, Steinkjerisse ja siis juba saan selle kätte!

Reedel on meil siis see halloweenipidu, kuhu lähen "kastipeana".. Jah. Panen kasti pähe ja olen äge. Mul reaalselt ei ole ühtegi ideed, millena end riietada, niiet see tundub kõige parema ideena hetkel. Snookina ei lähe, andke andeks. :)

-kista.

No comments: