Tuesday, March 20, 2012

Miks nii unine?

Teisipäeval on alati esimese tunni ajal veidi masendav tunne-
Esimeseks tunniks on matemaatika.
Hommikul oli ilus lumine ilm- nagu talv oleks tagasi tulnud. Otsustasin siiski vihmavarju ka kaasa võtta- kasvõi lume pärast, ei ole siis koolis nii läbi vettinud...
Ja oi kui hea idee see oli- koju tulles sadas lihtsalt niii kohutavat paduvihma, et isegi seda vihmavarju kandes sain siiski märjaks.

Esimene tund oli siis matemaatika, kus tegime mingeid ülesandeid. Ei olnud midagi rasket ega midagi uut. Väga tore.
Siis oli meil sotsioloogia topelttund, kus kõigepealt vaatasime dokumentaalfilmi 2006'st aastast, kui Taanis avaldati need Muhammedi karikatuurid ajalehes ja kogu maailma muslimid tagajalgadele tõusid ja Taani lippe põletasid ning Taani saatkonna kuskil põlema panid (Iraan oli vist??). Eitea. Oli küll põnev, aga uni oli põnevam ja sai võitu- niisiis jäin lihtsalt magama. Kogemata. Jessica magas ka. Ja kaks klassiõde magasid veel. Meil ongi vaid viis tüdrukut sotsioloogias- ehk Ingrid oli ärkvel.
Teise tunni ajal siis diskuteerisime filmi üle ja rääkisime niisama kultuurist ja siis oli meil veel aega reedeseks "kuulamiseks" korrata.
Siis oli meil lõunapaus, mis oli väga tore. Rääkisime juttu ja äkki hakkasin ma luksuma. Bodil üritas mind ehmatada, aga no ei aidanud. Ma siis ütlesin, et ma ei ole veel midagi leidnud, mis aitaks kui Vera äkki piisavalt kõva häälega ütles, et "okei, luksu nüüd!!" ja ma olin täiega segaduses. Ja siis nad Bodiliga kahekesi karjusid "LUKSU!! KOHE NÜÜD JA MA ANNAN SULLE 10 KROONI!!!" ja siis Othelie ütles, et kui ma kohe luksun annab ta mulle 100 krooni. Aga ma ei suutnud luksuda. Vaid hakkasin naerma. Ja nii saingi ma luksumisest lahti. Naljakas, kas pole?
Lõunapaus oli ka seepärast tore, et saime Vera küpsetatud muffineid süüa. Isver kui head nad olid!!! Eriti see roosa asi seal peal. Niiiiii head!!!

Siis oli meil prantsuse keel, kus tegime edasi oma esitlust ja rääkisime veel veidi Pariisi reisist, mis oli väga lahe. Ja siis rahulikult tegime oma esitlusi. Ma isegi arenesin päris kaugele enda omaga. Sain Versailles'ist kirjutatud ja alustasin Louvre'i. Peale selle sain veel oma esitluse (powerpointi) alguse ka tehtud. Läheb hästi.
Pärast prantsuse keele tundi oleks pidanud olema ajalugu, aga kuna mu klass (ja õpetaja kaasaarvatud) läksid Trondheimi teatrisse, siis jäi tund ilmselgelt ära ja ma sain koju. Ootasin siis paduvihmas bussi 15 minutit ja suutsin veidi ikkagi läbi vettida. Alles pärast mõtlesin, et oleksin ju võinud poes seista nii kaua ja siis bussile joosta. Tark nagu ma olen.
Kui koju jõudsin polnud siin kedagi. Olin võtme ka maha unustanud niiet lootsin, et alt on uks lahti- õnneks oli! Sai tuppa. Panin oma märjad riided kuivama ja lebotasin lihtsalt toas voodil, kuni ema ja väike õde koju tulid.
Siis lugesin raamatut, kuni õhtusöök, lasanje, valmis sai. Niii hea lasanje oli täna!
Pärast õhtusööki koristasin laua ja köögi ning siis lugesin veel raamatut, kuni keegi mulle sõnumi saatis- Laugren.
Siiis rääkisime Laugreniga Skypes, mis oli väga väga väga lahe! Niiii tore on lihtsalt rääkida inimestega, kellega pole niii ammu rääkinud ja kes nii tähtsad on!
Hiljem rääkisin veel Riine ja Andraga ka, sest nad olid kuskil peol. Nii tore. Igatsen neid ikka palju. Ei suuda ära oodata, millal neid jälle näen. Samas on Norras nii vähe veel jäänud, et pean nautima. Ja seda ma teen.

Nüüd on aeg magama minna- mõni peab ju homme kooli minema.
Homme pärast kooli on plaan ujuma minna. Wippeee..
Olge tublid ja ärge külmetage- kevad pole veel päris käes.

-kista.

2 comments:

Anonymous said...

sotsioloogia peaks ajakirjandushuviliselt une küll silmist pühkima!?

Unknown said...

Sotsioloogia on väga lahe (eriti praegu, kui räägime erinevatest kultuuridest) aga kui teise tunni ajal vaadata filmi siis on lihtsalt võimatu mitte magama jääda. Ja see on fakt