Saturday, February 4, 2012

REEEEDE, EMME SÜNNIPÄEV

Hommikul oli nii hea üles ärgata, sest REEDE OLI!!! Lõpuks ometi! Ootasin kooliminekut juba väga, sest siis koolis sain juba kojutulekut oodata ning siis juba magamaminekut. Okei, päris nii hull ka ei olnud, aga enamvähem ta nii läks.
Esimesed kaks tundi olid Norra keeled, kus meil oli mingi hiiglaslik töö, mida mina ei pidanud tegema, õnneks. See oli mingi raamatu kokkuvõte + review (ma ei tea mis ta eesti keeles on). Mina sel ajal õppisin omaenda norra keelt, mis on nii naljakas, sest kuidagi nii lambist olen äkki hakanud aru saama. Super. Nii lahe. Parim tunne maailmas, kui sa reaalselt kuuled end rääkimas mingit keelt, millest aasta tagasi sul ei olnud õrna aimugi. Või veel mõned kuud tagasi.. VEIDER. Aga samas lithsalt lahe. Super!!!
Kolmas tund oli matemaatika, kus ma isegi aru sain mis teha tuli. Ja nii lihtne oli. Õnneks meil selle osa peale tööd ei ole, aga 4. mail (Elina sünnipäeval) on meil jälle see terve päeva töö, ehk 5h. Niiet ma siiski pean need vahepealsed osad omale selgeks tegema. Selleks olen plaaninud järgmise nädalavahetuse, sest sel nädalavahtusel pole mul lihtsalt aega.
Siis oli meil lõunasöök, mis läks nii kiiresti, sest ma pidin oma Pariisi reisi esikaane välja printima. Mis oli naljakas oli see, et esimene printer printis ta must-valgelt, teine printer ei töötanud üldse ja kolmas siis lõpus printis- KOLM TÜKKI! No mida veel tahta eksole?

Lõunat sõin koos Bodili ja Veraga, sest Othelie ja Ingrid ei olnud koolis. Ei tea, kus nad olid. Magasid kodus vist, haha.
Neljandas tunnis, mis oli ajalugu, oli väga lõbus. Kõigepealt pidime täitma mingi küsitluse õpilastele- jah mina ka. Nii lahe. Alguses tegin seda inglise keeles, aga siis lampi muutus ta norra keelseks aga mul oli suva, sain tehtud ja ise olin ka nii õnnelik, et ta lõpuks norra keeles ära tegin. NIIII LAHE!
Siis jagas õpetaja meile Euroopa kaardid ja pidime sinna peale kandma kõik Euroopa riigid. No läks kaks minutit mööda, kui kõik äkki suht minu poole hakkasid vaatama.
"KISTA, KUS EEESTI ON??????" Ma mingi "Soome all.." ja siis nad küsisid, et "AAA, SEE ON SEE KÕIGE ÜLEMINE BALTIKUMIST VÄ?"
Okei, norrakad ei tea baltimaadest midagi Mu sõbranna teadis, et Eesti on kõige üleval (sest ma ütlesin) aga leesi ja läti ajas ikkagi sassi. Naljakas.
Nii ma siis jooksin mööda klassi ja aitasin kõiki teisi. Väga lahe oli. Peale selle olid kõik nii üllatunud (heas mõttes) et ma nendega päris ainult norra keeles rääkisin. Igatahes oli lihtsalt väga lahe tund.
Kaks viimast tundi olid ühiskonnageograafia ja sotsioloogia. Ühiskonnageograafias kordasime ja võtsime veel osasid edasi. Nüüd on meil teemaks rahvastik ja selle muutumine. Wippee Sotsioloogias kordasime "kriminaliteetide" osa. Ning siis sotsioloogias avastasin, et ma kirjutasin oma Pariisi reisi kausta esilehele juust pr. keeles trükiveaga. Ehk siis, seal seisab "formage" mitte "fromage". Win for me, for real.  Aga pole hullu, ma saan selle ära parandada ja lihtsalt uuesti välja printida. Peab armastama neid tasuta printimisi koolis.
Siis lõpuks tulin bussiga koju. Nii hea oli.
Kodus lugesin, mängisin Emmaga ja rääkisime lihtsalt juttu. Mu vanemad ütlesid, et minuga on lihtsalt nii tore rääkida, sest mul on mingi armas aktsent ja see on nii naljakas. Ah maitea, vähemalt on kõigil lõbus.
Siis sõime õhtust. Teised BAKALAOd ja mina pitsat. Maitsesin ka BAKALAOD. Päris hea oli, ainuke asi mis mulle selle juures ei meeldinud oli kala. Veider. Vähemalt on mu vanemad ka alla andnud mulle kala sisse söötmisega, nad said ka aru, et see lihtsalt ei maitse mulle. WIN.
Mingiaeg rääkisin vanematega Skypes. Väga tore oli. Eriti tore on mu eesti keel. Näiteks?
"Täiega tugeva survega jõgi...." jah kista, hästi läheb.
Siis vaatasin veel perega koos telekat ning lõpuks läksin magama. Piisavalt vara.
Olin ikka veel kogu nädalast väsinud ning lõpuks sain end välja magatud. Elu oli ilus.
Täna hommikul läksid mu vanemad ja väike õde Oslosse, ning ma jäin üksi koju. Isegi Birki pole kodus. Olen koge täiesti üksi.
Küpsetasin just šokolaadikooki, sest lähen täna sõbranna juurde videomänge mängima ning niisama pilte tegema ja školaadikooki sööma. WIN.
Palju õnne veelkord, Emme.
Olge tublid,

-kista.

No comments: